Tips voor vertrek

Alcoholtest

In Frankrijk moet sinds 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht.Met zo’n test kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een auto te besturen. Er dient altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig te zijn; als u besluit de test te gebruiken, dient u daarnaast over een tweede, ongebruikte test te beschikken.

Waar op letten bij aanschaf
Kopers van de test moeten letten op het verplichte Franse keurmerk: NF.Eén van onderstaande codes moet op de tester staan:- NF X20 702- NF X20 704De alcoholtest is o.a. verkijgbaar in de ANWB-webwinkel

Bekeuring vanaf maart 2013
De Franse overheid heeft besloten om de datum waarop er bekeurd gaat worden indien er geen NF gekeurde alcohol blaastest in de auto aanwezig is in Frankrijk, te verschuiven van 1 november 2012 naar 1 maart 2013. Dit aangezien er nog steeds onvoldoende productie capaciteit is om aan de grote vraag te voldoen.

Tussenstops

650 km van Utrecht Chambre d’hotes: Domaine de Beauvoir, 15 km van Auxerre. Onze Nederlanse vrienden, Ria & Stan Vaal, zijn acht jaar geleden naar het noordwesten van de Bourgogne vertrokken om daar in een oude herenboerderij een zeer sfeervolle chambre d’hotes te beginnen.
 www.domainedebeauvoir.eu Telefoon: +33 386.410. 048 en e-mail :info@beauvoir.nl

640 km van Utrecht Hotel Le Cheval Blanc in Langres. Heerlijk eten en verzorgde kamers midden in de vestingstad Langres. Het hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De eigenaar Yves Chevalier verwelkomt u graag. Uw auto wordt voor u in de garage gezet. www.hotel-langres.com Telefoon : +33.325.870.700 en e-mail:info@hotel-langres.com

Inenting van uw hond

Als u van plan bent uw huisdier mee te nemen dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor de gezondheid van uw viervoeter.

Verplicht
Voor hun herkenbaarheid moet uw huisdier gechipt zijn, dan wel een tatoeage hebben. Verder is een medisch paspoort nodig met een verklaring van goede gezondheid en een inenting tegen Rabiës (hondsdolheid). De inenting moet 21 dagen vóór vertrek zijn gegeven! De inenting is daarna 3 jaar geldig.

Dringend advies
Het is zeer aan te raden de hond twee weken vóór vertrek te voorzien van een zgn. Scalibor band. Deze band beschermt de hond niet alleen tegen vlooien en teken, maar ook tegen de ziekte die wordt overgebracht door een zandvlieg die voorkomt in landen rond de Middellandse Zee. Deze zandvlieg kan de gevaarlijke ziekte Leishmaniasis overbrengen. De band blijft zijn werking 3 maanden behouden.
Powered by cmsimple-xh.org

Inloggen