Provence

Domaine Serre Long ligt in een romantische streek. Pittoreske dorpjes en imposante natuurgebieden, dat is de Provençe op z'n best. Door het aangename Middellandse Zee klimaat schijnt de zon hier bijna altijd. Het glooiende landschap wordt er afgewisseld met parasoldennen en cipressen.

Op 4 km vanaf Serre Long richting de kust ligt het authentieke dorpje La Garde Freinet. Tal van kleine straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes maken het dorp erg aantrekkelijk. Halverwege de route naar Saint Tropez komt u het bloemrijke kunstenaarsdorp Grimaud tegen. Dit mooie Grimaud en de dorpjes Gassin, Ramatuelle, Collobieres en Cogolin weerspiegelen stuk voor stuk het oudste deel van de Provence.

Meer landinwaarts ervaart u het rustige en uitgestrekte landschap van de Provençe, met plaatsjes als Thoronet, Lorgues, Cotignac, Salernes en vele andere pittoreske dorpjes.

In La Garde Freinet, maar ook in diverse omliggende dorpen worden regelmatig markten gehouden. Het is heerlijk te slenteren langs marktkramen met Provençaalse stoffen en kruiden, of te snuffelen op een van de gezellige antiekmarkten (brocantes) en/of rommelmarkten (puces). De puce tussen Grimaud en Saint Maxime is elke zondag een ware belevenis.

De Provençe is ook het een gebied, waar u kunt genieten van de Middellandse Zee. De leukste stranden liggen net ten oosten van Saint Tropez, richting Ramatuelle. Daar zijn diverse toegangen tot de zee (ca. 24 km).

Highslide JS
La Garde Freinet
Highslide JS
La Garde Freinet
Highslide JS
La Garde Freinet
Highslide JS
Provençaalse markt
Highslide JS
Ruïne Grimaud
Highslide JS
Collobrières
Highslide JS
St. Tropez
Highslide JS
St. Tropez
Highslide JS
Puce Grimaud
Highslide JS
Puce Grimaud
Powered by cmsimple-xh.org

Inloggen