La Garde Freinet

Vier kilometer van Serre Long ligt het aantrekkelijk dorpje La Garde Freinet. Dit dorp ligt net als Serre Long op een van de heuvels van het Massif des Maures (250 meter). De bochtige bloemrijke straatjes die vanaf Place du Marche je omhoog leiden, geven antwoord op de vraag, waarom de Provençaalse sfeer zo aantrekkelijk is.

La Garde Freinet biedt alles voor de dagelijkse behoeftes. Er zijn twee bakkers, twee goede slagers, twee kruideniers met verse groentes. En een avondje geen zin in koken? Er is een keur aan restaurantjes om te genieten van de Franse keuken.

Het dorp is omringd door een schitterende natuur die uitnodigt om er wandelingen en fietstochten in te maken. Steile hellingen in het noorden met schitterende uitkijkplekken en glooiende zuidhellingen met kastanjes en wijnvelden.

Regelmatig zijn er in La Garde Freinet festiviteiten of worden er ‘brocantes’ gehouden. Met name op woensdag- en zondagmorgen is er in het centrum een gezellige drukte rond de Provençaalse markt met versproducten en Provençaalse waar.

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Powered by cmsimple-xh.org

Inloggen